Wateronthardingsinstallatie

Geschreven door Administrator

dinsdag, 19 juni 2012 13:35

Misschien wel de belangrijkste reden voor u om te kiezen voor een waterontharder: geen gepoets en geboen meer met chemische irriterende middelen om de kalkaanslag te verwijderen.

Installatiebedrijf Telcoma heeft ruime ervaring met installatie en gebruik van waterontharders. De werking van de waterontharder van Telcoma berust op basis van ionenwisseling. De calciumionen worden vervangen door natriumionen. Daardoor verandert er niets aan de PH-waarde van het water.

Service en onderhoud
Om de waterkwaliteit en hardheid te garanderen is het noodzakelijk dat u de waterontharder jaarlijks laat onderhouden. De waterontharder wordt dan volledig nagekeken en gereinigd. Het mechanische gedeelte van de ontharder en de rubbers worden ingevet. De kunsthars die het kalk uit het water haalt, wordt ontsmet en het zout wordt gecontroleerd en bijgevuld.

Het desinfecteren van de kunsthars is belangrijk om mogelijke bacteriële groei tegen te gaan. Dit kan ontstaan als er gedurende een langere periode geen water wordt getapt. Na de onderhoudsbeurt wordt er een watermonster genomen en kunt u weer één jaar genieten van uw zachte water.

Na installatie ontvangt u een onderhoudsvoorstel voor het jaarlijks onderhoud van uw ontharder.

Laatst aangepast op donderdag, 13 september 2012 10:24

onthardingszout